Stichting de Tussenvoorziening in Utrecht biedt sinds 1 februari 2021 onderdak aan (dreigend) dak- en thuislozen. Het is hun missie om samen met de gemeente Utrecht en collega-instanties te strijden voor een inclusiever Utrecht.

Sinds 1 februari 2021 biedt Stichting de Tussenvoorziening een nieuw aanbod voor (dreigend) dak- en thuislozen met een LHBTIQ+ achtergrond (van 18 jaar of ouder). In een klein groepspand in de stad Utrecht bieden zij vier veilige overbruggingsplekken voor cliënten voor wie de reguliere opvang niet veilig is/voelt.

De plek en begeleiding

Voor deze overbruggingsplek is 24-uurs telefonische bereikbaarheid (geen 24-uurs toezicht). In een periode van drie tot zes maanden gaat de Tussenvoorziening samen met de verwijzer of ketenpartner op zoek naar een passende vervolgplek.  Twee ervaren collega’s met affiniteit en kennis van de LHBTIQ+ doelgroep nemen de begeleiding voor hun rekening. Ook kunnen zij een match maken met een ‘regenboogmaatje’; een vrijwilliger met LHBTIQ+ achtergrond.

Is dit nodig?

Al langere tijd blijkt uit signalen (en onderzoek van onder andere Movisie, en Feantsa) dat er behoefte is aan een specifiek aanbod voor deze doelgroep.  Daarom startte Stichting de Tussenvoorziening in 2020 met een kleine keten samen met het Leger des Heils, Lister en Moviera. De vier overbruggingsplekken vormen een pilot van een jaar. In dit jaar kijken zij of het aanbod aansluit en hoe we het (nog beter) kunnen vormgeven met onze samenwerkingspartners in de regio.

Meer weten?

Wil je meer weten over de overbruggingsplekken? Of ben je verwijzer en wil je iemand aanmelden? Neem dan contact op met de centrale aanmelding, tussen 09:30 en 12:30 uur bereikbaar via 030 233 22 86 of stuur een e-mail naar [email protected]

Categories: Nieuws