Strafeis bij discriminerend geweld met 100 procent verhoogd
1973: COC krijgt Koninklijke Goedkeuring - de vereniging kan zich als rechtspersoon laten inschrijven
2012: Voorlichting over LHBT’s verplicht op elke school
2011: Jos Brink Staatsprijs voor LHBT-emancipatie voor vrijwilligers COC
8 april 1971: afschaffing van het discriminerende artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht
1 april 2014: Wet Lesbisch Ouderschap geeft lesbische ouderparen en hun kinderen gelijke rechten
2011: ’s Werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen
30 december 1964: COC-voorzitter Benno Premsela als eerste homo openlijk op televisie
2013: ‘Een groot protest tegen de Russische wet’ - New York Times over COC-demonstratie tijdens bezoek president Poetin
1 juli 2014: Transgenderwet maakt wijzigen geslachtsregistratie veel eenvoudiger
Paren van gelijk geslacht mogen buitenlands kind adopteren
Jaarlijks meer dan duizend COC-voorlichtingslessen op school
2008: Percentage Nederlanders dat negatief is over homo’s gedaald van 36 procent in 1968 naar vier procent in 2008
2011: Eerste VN-resolutie tegen LHBT-mensenrechtenschendingen
2014: Maatjesproject Cocktail krijgt landelijke navolging
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland
2012: Politieke partijen tekenen COC’s Roze Stembusakkoord over langslepende LHBT-kwesties
1994: Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt discriminatie op grond van homoseksualiteit
2014: afschaffing weigerambtenaar
Gay-Straight Alliances op tweederde van de middelbare scholen
Geen LHBT-asielzoekers meer teruggestuurd naar Irak en Iran
Meer dan 90 ouderenzorginstellingen met een Roze Loper voor LHBT-vriendelijkheid

Durf te leven!

Jouw hulp is nodig. Steun de nationale en internationale strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

Steun COC

Coming-Out Dag 2016: programma

4 oktober 2016 -

Het lijkt erop dat Coming-Out Dag 2016 op dinsdag 11 oktober a.s. in Midden-Nederland één van de meest kleurrijkste edities gaat beleven. Op een recordaantal plaatsen zullen in Utrecht en de regio Midden-Nederland regenboogvlaggen te zien zijn! Ook zijn er diverse activiteiten in o.a. Amersfoort, Utrecht en Vianen.

Regenboogvlaggen Tour 
Onze brievenacties naar alle gemeenten in ons werkgebied het verzoek de regenboogvlag te hijsen op 11 oktober is een groot succes gebleken. In veel gemeenteraden stond het onderwerp LHBT voor het eerst op de agenda! Uiteindelijk gaan dit jaar heel veel gemeenten voor het eerst vlaggen. Daar zijn we ontzettend blij mee en daarom willen we dit met eigen ogen gaan bewonderen. Daarom zal een deel van het bestuur van COC Midden-Nederland de regio in gaan voor de ‘Regenboogvlaggen Tour’. Er zullen 10 gemeenten worden bezocht die voor het eerst vlaggen dit jaar: Stichtse Vecht (Maarssen), Wijdemeren (Loosdrecht), Gooise Meren (Bussum), Huizen, Blaricum, Baarn, Nijkerk, Veenendaal, Culemborg en IJsselstein. Ook hoopt het bestuur op een korte ontmoeting met raadsleden en een vertegenwoordiger van het college van B&W. De precieze tijden zijn gestuurd naar de gemeenteraden, colleges van B&W en pers. De Google Maps versie van Regenboogvlaggen Tour kun je online bekijken!

Amersfoort: Coming Out Weekend
Vrijwel alle Amersfoortse ‘roze’ organisaties doen mee aan het eerste Coming Out Weekend. Van 7 t/m 11 oktober wordt een bijzonder en gevarieerd programma aangeboden. Van feesten tot film, trans tot tentoonstelling, eetfestijn tot eros, drag tot dans en van bier tot bingo. Voor iedereen van alle leeftijden! Hou Gaylender Amersfoort e.o. in de gaten voor het volledige programma en het laatste nieuws.

Baarn: filmavond ‘The Birdcage’
Wie in Baarn Coming-Out Dag wil vieren kan terecht bij LOKAAL-O voor een Regenboog-filmavond. In de voormalige basisschool aan de Prof. Meijerslaan zal om 20.00 uur de vrolijke film ‘The Birdcage’ worden vertoont, met Robin Williams en Gene Hackman. Inloop vanaf 19.30 uur, entree € 5,00.

Utrecht: onthulling kunstwerk & ontbijt
Traditioneel gaat Coming-Out Dag in Utrecht van start in het Stadskantoor. De voorgaande jaren werd altijd ceremonieel de regenboogvlag gehesen. Regenboogvlaggen zullen nog steeds te zien zijn, maar dit jaar is de start de onthulling van een bijzonder kunstwerk in de hal van het Stadskantoor. Aansluitend is er een ontbijt voor vertegenwoordigers van LHBT-organisaties en andere genodigden. Het ontbijt wordt dit jaar aangeboden door Rabobank en zal ook in het hoofdkantoor plaatsvinden.

Utrecht: Jonge Socialisten in Cafe Kalff
De Jonge Socialisten organiseren in Cafe Kalff een avond (inloop 19.30 uur, start 20.00 uur) rondom Coming-Out Dag. Kamerlid voor de PvdA Keklik Yücel en vicevoorzitter van COC Midden-Nederland, Simon Timmerman, gaan met elkaar in gesprek. Waarom moeten LHBT’ers voor hun geaardheid uitkomen? Is het mogelijk om in de toekomst ‘de kast’ achterwege te laten? Deze vragen en LHBT-emancipatie in het algemeen komen aan bod. Meer informatie is te lezen in het Facebook-event.

Vianen: Regenboog Ontbijt
In Vianen organiseert het COC in samenwerking met de plaatselijke PvdA fractie een Regenboog Ontbijt in het stadhuis. Voor dit ontbijt zijn, naast de leden van de gemeenteraad en het college van B&W, vertegenwoordigers uitgenodigd van sportverenigingen, onderwijsinstellingen en organisaties binnen zorg en welzijn.

Oproep: je eigen regenboogvlag!
Naast al die regenboogvlaggen bij gemeenten en andere instellingen hopen dat zoveel mogelijk mensen een regenboogvlag uithangen op 11 oktober. We ontvangen graag zoveel mogelijk foto’s van regenboogvlaggen. Die kun je naar ons mailen, maar ook online plaatsen gebruik dan #comingoutdag2016 of #regenboogvlag2016. Voor Utrecht is er nog een speciale #030regenboogvlag

Is dit programma niet compleet? Laat het ons weten per mail via media@cocmiddennederland.nl.

Categorie:
Algemeen, homepage
Tags:
, , , , , , , ,