Naar aanleiding van de aflevering #BOOS en de uitspraken van dominee Anthonie Kort om homo’s te verbannen, organiseert COC Rotterdam een schrijfactie. COC Midden-Nederland roept iedereen op om mee te doen met deze actie. Stuur een e-mail met je steunbetuiging naar [email protected].

De actie is opgezet vanwege de YouTube-video van #BOOS (gepresenteerd door Tim Hofman) over de walgelijke uitspraken van dominee Kort. De dominee uit Krimpen aan den IJssel vindt dat homo’s verbannen moeten en zegt dat zij de reden zijn voor het coronavirus. Bekijk de aflevering hier op YouTube.

Demonstratie bij Regenboogmomument Rotterdam

Zondag 28 februari om 14.00 uur zal COC Rotterdam aanwezig zijn bij het Regenboogmonument in Rotterdam. Hier krijgen mensen de mogelijkheid om persoonlijke brieven in te leveren en te schrijven. Het doel van deze brieven is om de oproep te doen aan de burgemeester en het bestuur van Krimpen aan de IJssel om meer te doen voor de LHBTQI-inwoners. Jong en oud, iedereen verdient het om in sociale en fysieke veiligheid zichzelf te zijn.

Voorzitter Arjan Beune roept mensen uit de regio Rotterdam op naar de schrijfactie te komen, mits het niet te druk is en iedereen gepaste 1,5 meter afstand houdt. Zij kunnen hun brieven inleveren bij het Regenboogmonument of mailen naar [email protected]

Deze verzamelde brieven wil het COC Rotterdam binnenkort aan de burgemeester aanbieden. “Met deze actie willen we aandacht vragen voor alle LHBTQI die niet geaccepteerd worden, niet prettig opgroeien en soms zelfs bedreigd worden. Onze focus is dat liefde, liefde is. De oproep om homo’s te verbannen kunnen we niet zomaar naast ons neerleggen. We vragen om jullie hulp om dit bespreekbaar te maken. Wegkijken is geen optie meer,” aldus Arjan.

Help je mee?

Stuur dan een brief naar [email protected] of lever hem morgen persoonlijk in bij de demonstratie.

Deel een regenboog op socials met #liefdeisliefde en #STOPwegkijken om jouw betrokkenheid te tonen. Niet alleen voor COC Rotterdam, niet alleen voor Leon Houtzager, niet alleen voor de gemeente, maar voor alle LHBTQI+.

Samen staan we sterker. Namens COC Midden-Nederland bedankt voor je deelname!