Maak nóg beter kennis met bestuurslid Siau-Ping Dorenbos!

Published by COC Midden-Nederland on

Fotografie door Elvin Boer | Instagram: Elvins Fotografie

Deze maanden willen wij je digitaal kennis laten maken met de hardwerkende en geweldige vrijwilligers van COC Midden-Nederland. Het is nu de beurt aan… bestuurslid Siau-Ping Dorenbos!

Hé Siau-Ping! Voor welke werkgroepen zet jij je in als bestuurslid?

“Ik zet me in voor de werkgroep Roze 50+. Daarnaast ben ik veiligheidscoördinator voor COC Midden-Nederland en mag ik mij bezighouden met andere interne aangelegenheden.”

Hoe ben jij bij COC Midden-Nederland terecht gekomen? 

“Ik kende het COC al vanwege mijn werk in de politiek. Ik ben actief bij de VVD en zo kwam ik regelmatig met onze oud-voorzitter Simon Timmerman in contact.”

Wat is jouw hoogtepunt binnen het vrijwilligerswerk voor COC Midden-Nederland? 

“De vrijwilligersbedankdag is mijn hoogtepunt tot nu toe. Ik vond het geweldig dat wij als bestuur ook eens iets konden doen voor al die kanjers, die zich keer op keer inzetten om onze regio een stukje beter te maken.”

Wat zijn je hobby’s? 

“Ik ben gek op kunst en ik bezoek ook regelmatig andere steden om nieuwe musea te verkennen. Natuurlijk dan ook nieuwe keukens verkennen en genieten van de cultuur die er is. Nu ik veel meer thuis zit door het coronavirus kijk ik wat meer films en series.”

Wanneer heb je voor het laatst luidkeels gezongen?

“Vanochtend nog onder de douche! Dat is een lekker momentje voor mezelf en toen kwam Shape of you van Ed Sheeran uit mijn strot. Of mijn vriend ervan genoten heeft durf ik niet te zeggen.”

Wat weten we niet van jou, dat je graag met ons zou willen delen?

“Wat veel mensen niet weten is dat ik gek ben op koken en tafelen. Ik kook dan ook vaak voor vrienden, alleen duren de etentjes vaak tóch iets langer dan verwacht met vijf gangen.”

Wanneer zeggen jouw vrienden: “Dat is écht iets voor jou!”?

“Mijn vrienden weten dat ik altijd met de meest apartste combinaties aan kan komen. Als je denkt “Voor wie zouden ze dit nu weer verkopen?”, dan is het antwoord vaak ‘Siau-Ping’. Zo zag ik met vrienden een winkel waar ze verschillende neonkleurige kleding hadden. Al mijn vrienden zeiden “Nee, dit is afschuwelijk!” en nog voordat ze iets doorhadden had ik al de hele collectie gekocht.”

Wie inspireert je, of wat inspireert je om beter te worden in wat je doet?

“Binnen mijn werk bij het COC haal ik helaas inspiratie uit een negatieve ervaring. Mijn vriend en ik hebben beiden helaas een geweldsincident meegemaakt vanwege onze geaardheid. Ik wil voorkomen dat zoiets iemand anders overkomt.”

Hoe ziet je ideale weekend eruit?

“Lekker met mijn vriend wandelen door de natuur of een nieuwe stad. Een museum bezoeken en dan samen koken en kletsend de avond in gaan.”

In welke stad zou je het liefst willen wonen en waarom?

“Ik woon al in de beste stad die er bestaat: Utrecht! Ik ben hier vier jaar geleden komen wonen en ik wil er nooit meer weg. Het is de perfecte mix van een grote stad en een klein dorp, zoals het dorp waar ik opgegroeid ben. Iedere wijk heeft zijn eigen sfeer en dat voelt zo prettig aan.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Mijn oma zegt altijd tegen mij “Let je op de bordjes”, waarmee ze refereert naar een uitspraak die ze vroeger altijd deed. Toen zei ze altijd “Jongen, geniet een beetje van alles en doe kalm aan”. Daarom zegt ze nu nog regelmatig “Let je op de bordjes”, waarmee ze dus bedoelt: kalm aan en geniet van alles in het leven.”

Lees je boeken? Zo ja, wat is het beste boek ooit geschreven?

“Tuurlijk lees ik boeken! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik vroeger meer boeken verslond dan tegenwoordig. Het boek dat ik het vaakst heb gelezen is Hersenschimmen van Bernlef. Dat boek sprak mij zo enorm aan, omdat iemand die dichtbij mij stond al vrij vroeg dementie ontwikkelde. Telkens als ik dat boek lees, denk ik terug aan diegene.”

Welke televisieprogramma’s weiger je te kijken? En waarom?

Boer zoekt vrouw, op de een of andere manier word ik zo kriebelig van de boeren die meedoen aan dat programma. Ik heb helaas al verschillende keren meegemaakt dat iemand probeerde mij mee te laten kijken, maar het blijft niet mijn programma.”

Hoe relax je na een dag werken?

“De beste manier om te relaxen na een lange dag is door te knuffelen met mijn poezenkind. Ik heb een Siberische boskat genaamd Vanellope, die toevallig aanstaande zondag drie jaar wordt. En op een of andere manier kan zij mij enorm laten ontspannen.”

Welke soort kunst geniet je het meest van?

“Ik geniet eigenlijk van iedere vorm van kunst, maar een klassiek muziek concert kan mij wel enorm veel doen.”

Wil je de andere bestuursleden van COC Midden-Nederland ook beter leren kennen? Dat kan hier:

En wil je ons hieronder volgen op social media? Dat vinden we leuk!