Meldplatform #WeBlijvenOnszelf officieel gelanceerd tijdens Utrecht Rainbow Festival

Published by COC Midden-Nederland on

Het meldplatform #WeBlijvenOnszelf van COC Midden-Nederland en Artikel 1 Midden-Nederland is tijdens de Meest Onvergetelijke Regenboogshow in TivoliVredenburg officieel gelanceerd. Dankzij dit meldplatform is het voor de LHBTIQ+ gemeenschap enorm eenvoudig om melding te maken van discriminatie.

Met het meldplatform #WeBlijvenOnszelf (weblijvenonszelf.nl) willen COC Midden-Nederland en Artikel 1 Midden-Nederland (in samenwerking met de Gemeente Utrecht) een alternatief bieden om iedere vorm van LHBTIQ+ discriminatie te melden. 

Hoe werkt #WeBlijvenOnszelf?

De website weblijvenonszelf.nl biedt een makkelijke en snelle chatbox-functie om te melden, LHBTI+-specifieke avatars en overzichtelijke informatie over het nut van melden en wat er met een melding gebeurt.

Wij hopen dat mensen op deze manier eerder geneigd zijn hun ervaringen te met ons te delen. Het duurt niet lang en als je niet wilt, hoef je erna niets meer te doen. Je kunt een anonieme melding doen, maar ook als je dat niet doet worden je gegevens nooit gedeeld met andere partijen.

Lancering meldplatform #WeBlijvenOnszelf

Tijdens de Meest Onvergetelijke Regenboogshow van COC Midden-Nederland in TivoliVredenburg op zaterdag 10 oktober werd het meldplatform officieel gelanceerd door Bernice Calmes (directeur Art. 1 Midden-Nederland) en Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland). Zij werden ondersteund door de bekende Instagrammer Aron Korff, die onlangs helaas moest ervaren hoe belangrijk het is dat er aandacht besteed wordt aan LHBTIQ+ discriminatie.

Kijk het fragment van de lancering van #WeBlijvenOnszelf terug:

Ben jij zelf het slachtoffer van LHBTIQ+ discriminatie? Schroom dan niet om hier op eenvoudige wijze melding van te maken via weblijvenonszelf.nl. Alvast veel dank!