Luz Bravo ‘onze’ inzending voor het COC Songfestival 2019

Published by COC Midden-Nederland on

Het lied ‘Harmony’ van Luz Bravo is de inzending namens COC Midden-Nederland voor de 25ste editie van het COC Songfestival op zaterdag 9 november a.s. in Weert. Haar lied gaat over de Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo’n dag vult. ‘Harmony’ zal vrijdag 11 oktober a.s. voor het eerst te beluisteren zijn in het radioprogramma ‘Utrecht komt thuis’ van Maya Eksteen op Radio M Utrecht.    

Het lied ‘Harmony’ is in september professioneel opgenomen door Luz Bravo, de artiestennaam van de uit Utrecht afkomstige Marloes Clemens Bravo Rebolledo (1996). Ze maakte het lied samen met Myrte Driesenaar en Hent Elings. Marloes studeert momenteel aan de Tilburgse Rockacademie en is in Utrecht o.a. actief als vrijwilliger bij Stichting PANN en queerfeest The Lick.

“Ik ben ontzettend trots dat Luz Bravo onze vereniging wil vertegenwoordigen bij het komende COC Songfestival. Het is een prachtig liedje met een mooie boodschap, gemaakt door jonge talentvolle muzikanten. Ook dit jaar gaan we natuurlijk voor de overwinning!”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Op vrijdag 11 oktober a.s. is het lied voor het eerst te horen tussen 18.00 en 18.30 uur in het radioprogramma ‘Utrecht komt thuis’ van Maya Eksteen op Radio M Utrecht. 

LUISTER NU: https://youtu.be/OjnzNoCYi30

Foto: Josephine Godschalk en Niels Quaijtaal

Meer over Luz Bravo
Luz Bravo, artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo (1996) is een Nederlandse zangeres. Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Marloes al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen. Ze heeft bij meerdere kinderkoren gezeten en zanglessen gevolgd. Zodra ze in haar tienerjaren in aanraking kwam met mensen uit de LHBT+ gemeenschap en leerde dat er nog een hele lange weg te gaan is op het gebied van emancipatie en acceptatie wat betreft seksualiteit, gender en lichaamsbeeld wist ze dat dit de onderwerpen zijn waar ze over wilde schrijven. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals. Ze is ook actief als vrijwilliger bij de Utrechtse Stichting PANN en queerfeest The Lick.

COC Songfestival 2019: de grote finale
Na de overwinning van de Limburgse inzending Floortje Hover in 2018, zal de grote finale van 25e COC Songfestival op zaterdag 9 november a.s. plaatsvinden in het Munttheater Weert. De presentatie is in handen van L1 tv- en radiomaker Henk Hover en Miss Patty Pam-Pam. De afterparty wordt georganiseerd in samenwerking met B-Sassy, een jonge stichting die de acceptatie van de LHBTI+ Community tracht te bevorderen.

Kaarten kun je kopen via de website van het Munttheater: http://bit.ly/COC-Songfestival