Paren van gelijk geslacht mogen buitenlands kind adopteren
2013: ‘Een groot protest tegen de Russische wet’ - New York Times over COC-demonstratie tijdens bezoek president Poetin
1973: COC krijgt Koninklijke Goedkeuring - de vereniging kan zich als rechtspersoon laten inschrijven
2012: Voorlichting over LHBT’s verplicht op elke school
2011: Eerste VN-resolutie tegen LHBT-mensenrechtenschendingen
2011: Jos Brink Staatsprijs voor LHBT-emancipatie voor vrijwilligers COC
Geen LHBT-asielzoekers meer teruggestuurd naar Irak en Iran
8 april 1971: afschaffing van het discriminerende artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht
30 december 1964: COC-voorzitter Benno Premsela als eerste homo openlijk op televisie
2014: afschaffing weigerambtenaar
Jaarlijks meer dan duizend COC-voorlichtingslessen op school
2008: Percentage Nederlanders dat negatief is over homo’s gedaald van 36 procent in 1968 naar vier procent in 2008
1 juli 2014: Transgenderwet maakt wijzigen geslachtsregistratie veel eenvoudiger
2014: Maatjesproject Cocktail krijgt landelijke navolging
1994: Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt discriminatie op grond van homoseksualiteit
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland
2012: Politieke partijen tekenen COC’s Roze Stembusakkoord over langslepende LHBT-kwesties
Strafeis bij discriminerend geweld met 100 procent verhoogd
Gay-Straight Alliances op tweederde van de middelbare scholen
2011: ’s Werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen
1 april 2014: Wet Lesbisch Ouderschap geeft lesbische ouderparen en hun kinderen gelijke rechten
Meer dan 90 ouderenzorginstellingen met een Roze Loper voor LHBT-vriendelijkheid

Durf te leven!

Jouw hulp is nodig. Steun de nationale en internationale strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

Steun COC

Hand in hand tijdens Walk of Love

8 mei 2017 -

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de tweede keer de Walk of Love door de Utrechtse binnenstad. Na ophef vorige week over een reportage van het BNN-programma Spuiten & Slikken roepen zij iedereen op hand in hand mee te lopen. De Walk of Love start om 13.00 uur vanaf het Domplein.

De Walk of Love is een kleurrijke optocht door het Utrechtse centrum waarmee op positieve wijze de liefde wordt gevierd. De liefde in al haar diversiteit. Dat Utrecht niet zo tolerant is als wellicht gehoopt bleek vorige week door een reportage van BNN-presentator Jurre voor het televisieprogramma Spuiten & Slikken door de Utrechtse binnenstad. Hij liep telkens een paar minuten hand in hand met verschillende jongens en dat ging niet zonder negatieve reacties. “Juist deze reportage zou een motivatie moeten zijn om wel hand in hand te gaan lopen! Te vaak passen LHBTI’s zich aan om negatieve reacties te voorkomen, maar ik hoop echt dat we dit kunnen doorbreken. Tijdens de Walk of Love zijn we met velen en we roepen dan ook iedereen op om hand in hand mee te lopen”, aldus Simon Timmerman (COC Midden-Nederland).

De eerste editie, vorig jaar mei, was een groot succes met ruim 300 deelnemers. De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. “In goed overleg met de gemeente en veiligheidsdiensten hebben we de route voor dit jaar iets aangepast, deze is een stukje langer. Ook zorgen we deze editie voor muzikale ondersteuning. De grootste regenboogvlag van Nederland, ruim 20 meter lang, ontbreekt natuurlijk niet en vormt het middelpunt van de optocht”, aldus Joost de Vries (Midzomergracht Festival).

Start vanaf Domplein
De Walk of Love 2017 start op het Utrechtse Domplein en voert onder andere langs het oude Stadhuis, Janskerkhof, Stadsschouwburg, Voorstraat, Neude, TivoliVredenburg, Catherijnekade en eindigt uiteindelijk op Jacobskerkhof. Iedereen die wil meelopen wordt verwacht om 13.00 uur op het Domplein. De organisatoren nodigen juist niet alleen de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homo, bi, transgender) uit om mee te lopen, maar ook iedereen, individuen en organisaties, die zich verbonden voelen met de positieve boodschap.

Alle actuele informatie en de exacte route is te vinden in het Facebook-event.

Oproep onderhandelaars VVD, CDA, D66 en Groenlinks
De organisatoren van de Walk of Love deden vorige week ook al een dringende oproep aan de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en Groenlinks in Den Haag. “De conclusies en aanbevelingen van de Staatscommissie herijking ouderschap moeten onderdeel worden van het nieuwe regeerakkoord”, aldus COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival. De Walk of Love door Utrecht staat dit jaar in teken van Regenboogfamilies. Regenboogfamilies zijn gezinnen met bijvoorbeeld twee papa’s, twee mama’s of twee mama’s en een papa. Voor deze families is op het gebied van wetgeving nog werk aan de winkel. In december presenteerde de Staatscommissie herijking ouderschap een rapport. “Wij roepen de onderhandelaars voor het nieuwe kabinet op de aanbevelingen en conclusies op te nemen in het nieuwe regeerakkoord. Drie van de vier partijen hebben dit immers al met een handtekening bekrachtigd bij het tekenen van het Regenboog Stembusakkoord van COC Nederland voor de verkiezingen”, aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.

Categorie:
Algemeen, homepage
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,