Verslag AutiRoze Transgenderavond

Published by COC Midden-Nederland on

Op zaterdag 11 februari is de allereerste AutiRoze transgenderavond georganiseerd. Op het Facebook event stonden er 3 personen op ‘gaan’ en 18 personen op ‘geïnteresseerd’. Tijdens de meeting zelf waren er 3 vrijwilligers aanwezig en 9 bezoekers. Speciaal voor deze avond hadden we een vaste bezoeker van AutiRoze, zelf transgender, gevraagd ons als vrijwilliger te ondersteunen.

De meeste bezoekers stroomden tussen 18:45 en 19:15 binnen. Rond 19:15 hebben wij een kennismakingsronde gedaan, veel mensen hebben hier verteld over hun ervaring met autisme en transgender zijn. De groep was erg divers aangezien er een paar bezoekers al klaar waren met de transitie, een paar nog wilde beginnen (een bezoeker begon een paar dagen later met de hormoonkuur) en een paar geen operatieve ingrepen willen begaan. Een tweetal bezoekers was wel erg bezig met zijn/haar genderidentiteit, maar wist nog niet of ze zichzelf als transgender wilde bestempelen. Na de introductieronde is er gezellig gekletst rond een paar tafels. Op een van de tafels lag er een Gender Unicorn (http://www.transstudent.org/gender), dit is een formulier waar je in kan vullen welk geslacht je bent, welk geslacht je je voelt en tot welk geslacht je je emotioneel aangetrokken voelt.

Veel bezoekers hadden hier interesse in en elke bezoeker heeft dit ingevuld. Dit heeft ook bij veel bezoekers wat vragen over zichzelf naar boven gebracht. Tussen 21:30 en 23:00 zijn de meeste bezoekers vertrokken. Rond 22:00 hebben we nog in de groep het “billen bloot”-spel gespeeld waar je elkaar ongebruikelijke vragen stelt aan de hand van een stapel kaarten. Rond 23:30 hebben we de ruimte afgesloten. Alle bezoekers gaven aan graag een vervolg op de avond te zien, twee gaven aan daar als vrijwilliger aan mee te willen helpen.