8 april 1971: afschaffing van het discriminerende artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht
Geen LHBT-asielzoekers meer teruggestuurd naar Irak en Iran
2013: ‘Een groot protest tegen de Russische wet’ - New York Times over COC-demonstratie tijdens bezoek president Poetin
2012: Politieke partijen tekenen COC’s Roze Stembusakkoord over langslepende LHBT-kwesties
2012: Voorlichting over LHBT’s verplicht op elke school
1973: COC krijgt Koninklijke Goedkeuring - de vereniging kan zich als rechtspersoon laten inschrijven
2008: Percentage Nederlanders dat negatief is over homo’s gedaald van 36 procent in 1968 naar vier procent in 2008
1 april 2014: Wet Lesbisch Ouderschap geeft lesbische ouderparen en hun kinderen gelijke rechten
30 december 1964: COC-voorzitter Benno Premsela als eerste homo openlijk op televisie
Jaarlijks meer dan duizend COC-voorlichtingslessen op school
2014: Maatjesproject Cocktail krijgt landelijke navolging
2011: Jos Brink Staatsprijs voor LHBT-emancipatie voor vrijwilligers COC
2011: ’s Werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen
2014: afschaffing weigerambtenaar
Paren van gelijk geslacht mogen buitenlands kind adopteren
Meer dan 90 ouderenzorginstellingen met een Roze Loper voor LHBT-vriendelijkheid
2011: Eerste VN-resolutie tegen LHBT-mensenrechtenschendingen
Strafeis bij discriminerend geweld met 100 procent verhoogd
Gay-Straight Alliances op tweederde van de middelbare scholen
1994: Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt discriminatie op grond van homoseksualiteit
1 juli 2014: Transgenderwet maakt wijzigen geslachtsregistratie veel eenvoudiger
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland

Durf te leven!

Jouw hulp is nodig. Steun de nationale en internationale strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

Steun COC

Alle activiteiten COC Midden-Nederland opgeschort tot 1 juli 2020

22 april 2020 -

Op dinsdag 21 april is bekend geworden dat alle reeds genomen maatregelen door de overheid worden verlengd tot 20 mei 2020. En vergunningsplichtige evenementen worden verboden tot 1 september 2020.

Wat heeft dit voor consequenties voor COC Midden-Nederland?
Wij hebben jullie eerder aangegeven dat alle reeds geplande activiteiten tot nader bericht zullen moeten worden opgeschort en in elk geval tot 1 juni 2020. Omdat onze activiteiten vaak worden georganiseerd voor meer dan 3 personen, willen wij geen risico nemen en betekent dit dat er tot 1 juli 2020 geen activiteiten kunnen plaatsvinden. En eventuele huur van ruimtes tot 1 juli 2020 moeten worden geannuleerd. 

Let op: wij organiseren geen vergunningsplichtige bijeenkomsten/evenementen, maar doordat wij geen enkel risico willen nemen en een aantal groepen te maken hebben met een kwetsbare doelgroep, kiezen wij ervoor om het zekere voor het onzekere te nemen. Hopend op jullie begrip. 

Het besluit van COC Midden-Nederland

Gezien het advies van de RIVM en het besluit van de overheid kunnen er dus geen fysieke activiteiten plaatsvinden, tot in elk geval 1 juli 2020.

Wij zullen jullie informeren wanneer er weer volledig,- gedeeltelijk activiteiten kunnen plaatsvinden. Dit geldt ook voor interne en externe overleggen. Aan jullie dan ook het verzoek om huur van ruimtes in elk geval tot 1 juli 2020 te annuleren. 

Wij zien dat veel werkgroepen Skype of Zoom gebruiken als alternatief nu wij elkaar niet fysiek kunnen treffen. Fijn! Zijn er groepen die dit lastig vinden of hier vragen over hebben? Neem contact op met jou bestuursverantwoordelijke. 

Hoe nu verder? 
Dit vinden wij ook spannend! Wij proberen om zoveel mogelijk online actief te zijn. Zo zijn wij hard bezig om onze socials op de kaart te krijgen en onze website krijgt er flink van langs. Zo worden er dagelijks nieuwtjes gepost. Zeker leuk om eens te bekijken!

Ook hebben wij onlangs samen met Roze 50+ het COC Contact in het leven geroepen. Meer informatie daarover kun je hier terugvinden.

Inmiddels duurt dit al wel een hele poos en we beginnen elkaar te missen! Denk eens aan een online bijeenkomst. Er zijn een aantal groepen gestart met online bijeenkomsten en de reacties zijn erg positief. Neem contact op met jou bestuursverantwoordelijke als je benieuwd bent wat je allemaal nu kunt organiseren op afstand. 

De algemene ledenvergadering (ALV) op 16 juni
Op 16 juni staat onze eerstvolgende ALV gepland. Dit lijkt nog wat ver weg, maar inmiddels staat deze over 8 weken voor de deur. In overleg met COC Nederland hebben wij besloten om de ALV op te schorten tot een geschikt moment waarop we dit wel gezamenlijk kunnen. Alle leden en vrijwilligers zullen hierover uitgebreid worden geïnformeerd. Onze (jaar)stukken kunnen jullie uiterlijk 15 juni 2020 terugvinden op onze website.

Tijdens de ALV in juni hadden wij graag een nieuwe kandidaat algemeen bestuurslid/communicatie aan jullie voor willen stellen. Zijn naam is Erik Persoon en neemt, onder voorbehoud van stemmen, gedeeltelijk de portefeuille zorg &welzijn / communicatie op. Wellicht heb je hier al wel iets van kunnen merken op onze socials / website. Hopelijk kunnen jullie snel kennismaken met deze kanjer en zal hij door de leden worden gekozen tot algemeen bestuurslid zorg&welzijn / communicatie.

Jullie kunnen Erik alvast benaderen voor vragen rondom onze socials/website en ook verzoeken bij hem neerleggen wat jullie graag op de website/socials willen terugzien. Zijn e-mailadres is erik@cocmiddennederland.nl.

Wij hopen jullie tot zover goed en voldoende te hebben ingelicht. Mochten er vragen zijn, schroom niet en stel ze gerust. Dat kan bij mij, maar dat kan ook bij jou bestuursverantwoordelijke.

Hou vol & blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Laura van Nieuwenhuijze

Waarnemend voorzitter

Algemeen bestuurslid COC Midden-Nederland vrouwen, jongeren en voorlichting 

Categorie:
50+, Algemeen, AutiRoze, Cocktail, homepage
Tags:
, , , , , , ,